Flere havørreder skal give flere turister

En åbning af vandløbet for Trappebækken og Kobberbækken skal give flere lystfiskerturister på Sydfyn. Havørred Fyn undersøger i øjeblikket om de to vandløb kan åbnes, så der kommer flere fisk til lystfiskerne.

Havørred Fyn har sammen med Living North Sea bevilget 257.000 kroner til undersøgelserne, der skal kortlægge om en åbning af af vandløbene kan lade sig gøre, og hvad det vil betyde for fiskelivet og vandløbene.

- Vandløbene er i forvejen nogle af de rigtig fine fiskevandløb i kommunen, men bare uden fisk. Hvis vi får åbnet for den sidste del af løbet, giver det kanongode gydemuligheder for havørreden - og det er der altså rigtig god mening i, fortæller Lene Strøm Pedersen fra Miljø og Teknik, Svendborg Kommune.

Lene Strøm Pedersen

Hvis vandløbet kan åbnes vil det betyde mere vand og derfor skal der etableres slyngninger undervejs.

- Vandet fra Trappebækken og Kobberbækken er en af årsagerne til vandmasserne i Ørkildsgade og på Nyborgvej, når der er skybrud. Åbningen af vandløbene vil dog ikke få indflydelse på de områder, hvor der også kommer vand fra havneområdet. Det er et andet og meget større projekt, som Havørred Fyn ikke kan give penge til, og som for øvrigt også ligger helt uden for deres regí, siger Lene Strøm Pedersen.

Hvis de to vandløb kan blive til fiskevandløb vil det have stor betydning for antallet af turister og dermed for Svendborg Kommune.

- Allerede nu er der godt 64.000 overnatninger om året på Fyn alene på grund af kystfiskeri efter havørred - og det tal dækker vel at mærke kun over de udenlandske turister. Kan vi øge den omsætning, betyder det vækst for hele kommunen, siger Lene Strøm Pedersen.

Oversigt

    Oversigt