Flere højtuddannede satser på karriere på Fyn

For få år siden stod firmaet ved banegården i Odense bevæbnet med rundstykker for at lokke kvalificeret arbejdskraft til deres virksomhed. Sådan er det ikke længere hos Hedal Kruse Brohus.

I dag strømmer arbejdskraften nærmest til it-firmaet Hedal Kruse Brohus.

I flere år har medierne været præget af historier om studerende, der dropper Odense - både under uddannelsen, og når den sidste eksamen er overstået. Det prøvede Hedel Kruse og Brohus at kæmpe imod ved at dele rundstykker ud til pendlere ved Odense Banegårdcenter.

Men nu er kurven begyndt at knække. Odense er blevet mere attraktiv fortæller både virksomheder og studerende.

- Jeg oplever, at vi nu arbejder sammen her på Fyn. Der er meget opmærksomhed på Odense og alt det der sker. Vi kan mærke, at mange unge synes, at det er et fedt sted at være, siger Mette Mortensen, der er forretningsudviklingschef hos Hedal Kruse Brohus.

For få år siden kunne firmaet, der har specialiseret sig i e-handelsløsninger, hverken besætte praktikpladser eller faste job. Men siden foråret har firmaet ansat 20 nye medarbejdere, seks nye praktikanter og samtidig får firmaet masser af uopfordrede ansøgninger.

- Det betyder, at vækst ikke længere er vores største udfordring. Nu kan vi skaffe medarbejderne til fortsat vækst, siger Mette Mortensen.

1609 it2

Hedal Krus Brohus har netop lanceret en helt ny softwarepakke til e-handel, og firmaet regner med at ansætte endnu flere højtuddannede de kommende måneder og år.

- Jeg er glad for at bo i Odense, og når jeg kan få indfriet mine faglige ambitioner ser jeg ingen grund til at flytte. Jeg synes også, at der sker mange positive ting i byen nu, så jeg håber at kunne blive, siger Mette Skovvang Nielsen, der er nyansat projektkoordinator hos Hedal Kruse Brohus.

Hos SDU Erhverv, der arbejder for at skaffe både flere studiejob og faste job til de studerende mærker man også en øget interesse for at få job i Odense.

- Det går rigtigt godt, og vi har på årets første seks måneder formidlet 302 studiejobs og 365 jobs til nyuddannede på Fyn. Vi har skabt interesse hos de små og mellemstore virksomheder for at ansætte studerende fra SDU, og de studerende har også fået øjnene op for, at der er mange attraktive job på Fyn, siger erhvervskoordinator Jacob Krummes fra SDU Erhverv.

Både virksomhederne, SDU og de studerende giver et tættere samarbejde mellem uddannelesinstitutionerne, Odense Kommune og erhvervslivet æren for at ikke helt så mange flygter fra Fyn, når uddannelsen er færdig.

- Vi har lige haft studiestartmesse, og de nye studerende kommer med et stort engagement. De føler sig velkomne i Odense og på SDU. Festerne i Odense og kulturtilbudene betyder meget, men det er mindst lige så vigtigt at de studerende kommer i dialog med erhvervslivet og ser, at der er muligheder på Fyn, siger Andreas Munk Jensen, der er formand for Syddanske Studerende.

Men selvom det tilsyneladende går fremad, så skal der fortsat arbejdes hårdt i Odense, hvis byen skal udvikle sit potentiale som attraktiv storby.

- Det går den rigtige vej nu. Men det er en proces, og der skal fortsat arbejdes benhårdt i Odense for at fastholde de færdiguddannede her, siger Andreas Munk Jensen.

Oversigt

    Oversigt