Flere hundrede døde fisk samles op af Odense Å

Indtil videre er 14 kasser fyldt med dødt kød samlet op fra Odense Å. Og antallet af døde fisk bliver kun større.

Fiskedøden, der er en følge af det tørre vejr, har allerede fyldt 14 kasser med død i åen i Munke Mose.

Og det er langt fra, ifølge Paul Erik Nielsen der skoventreprenør hos Skovsbo Skoventreprenør, det fulde antal der kan ventes at dukke op i resten af åen.

quote Døde fisk er én ting, men de død rotter er det værste. De stinker helt forfærdeligt. Puha

Paul Erik Nielsen

- Vi smider båden i vandet og sejler rundt. Det er hovedsageligt, der hvor vandet står stille, at der vil være noget opsamling. Døde fisk er én ting, men de døde rotter er det værste. De stinker helt forfærdeligt. Puha, lyder det fra Paul Erik Nielsen.

 
 
Foto: Pernille Gram

Og det er en usædvanlig opgave skoventreprenøren er kommet ud til.

- Normalt laver entreprenørerne aldrig rensninger som den, vi laver nu. De 16 år jeg har været å-mand har jeg aldrig set noget lignede. Det er som om, åen er vendt med bunden i vejret. Det er meget besynderligt. Og et kedeligt syn, forklarer Paul Erik Nielsen.

Når man stresser naturen, som den er blevet nu, får det nogle følger. 

Det døde køds rejse

- Det er ikke så nemt at komme af med sådan nogle døde fisk og døde rotter. En almindelig forbrænding vil ikke tage dem. De skal til Daka. Daka kommer til min adresse i morgen og henter de døde dyr i store tønder, som vi har samlet dem i, fortæller Paul Erik Nielsen.

Og fangsten stopper ikke efter dagens besøg på Odense Å.

- Vejret siger, at temperaturen fortsætter ind i næste uge. Der er stadigvæk fisk i åen, men på et eller andet tidspunkt giver de også op, hvis ikke vi får noget vand undervejs, og så skal vi ud igen, siger Paul Erik Nielsen.

 
 
Foto: Pernille Gram

 

Oversigt

    Oversigt