I det fynske folks tjeneste

Flere hundrede villaejere anmeldt

Står din ligusterhæk forkert eller er dit stakit for højt? I Nyborg er 253 boligejere blevet anmeldt for at overtræde lokalplanen.

Hvor højt må græsset være, hvor skal hækken stå og må du overhovedet have et hegn. Reglerne er mange og mange husejere overtræder lokalplanen.

Papirhelvede

Bag de mange anmeldelser står en kvinde, Pia Thy. Hun fik selv i vinter et påbud fra kommunen om, at hendes hegn ikke overholdt reglerne i lokalplanen. Det skriver fyens.dk.

Hun undrede sig så meget over, at de kun var to boligejere, der fik et påbud, når nu flere hundrede i samme område har overtrådt planen. Men ifølge vicekommunaldirektøren Søren Møllegaard reagerer kommunen kun, hvis de får en anmeldelse. Derfor valgte Pia Thy så at anmelde 253 af beboerne i samme område, hvilket svarer til hver fjerde husstand.

Nu venter der så kommunen et kæmpe papirarbejde. For først skal hver villaejer have besked om anmeldelsen, så skal kommunen ud at kigge på hækken eller hegnet, hvorefter husejeren får et varsel og endelig et påbud, hvis hegnet ikke bliver fjernet.

Så laver vi bare loven om

Men måske kommer det slet ikke så vidt, for formanden for teknisk udvalg, Knud Theil (SF) forudser, at politikerne i stedet laver loven om.

- Sagen har ikke været drøftet politisk, men jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at vi kører sagerne igennem systemet. Jeg tror snarere, at vi lavet et tillæg til lokalplanen, som passer bedre til de faktisk forhold i lokalplanen, siger Knud Theil til fyens.dk og fortsætter:

- Det er selvfølgelig ikke rimeligt, at folk ikke overholder en lokalplan. Men i dette tilfælde mener jeg nok, at det vil være på sin plads at finde en pragmatisk løsning.

Hvilke lokalplaner gælder i dit område?