Flere i job: Nu daler ledigheden i Odense

Odense Kommune har længe kæmpet med at få bragt den høje ledighed ned. Nu ser det endelig ud til at gå den rigtige vej.

I Odense Kommune har ledigheden længe ligget langt over landsgennemsnittet. Men ifølge de nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik ser det nu ud til at gå den rigtige vej. I august 2017 var 6,2 procent af den samlede arbejdsstyrke i Odense udenfor arbejdsmarkedet, men det tal er i september faldet til 5,9 procent. Det svarer til, at 5.402 personer står uden arbejde. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Faldet i ledighed sender Odense Kommune fra en andenplads til en syvendeplads på listen over kommuner med højest ledighed. Og det glæder Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), som mener, at faldet i ledigheden skyldes, at byrådet tidligere i år satte 72 millioner kroner af til at hjælpe ledige i job. 

- Jeg tror faktisk, at det er de ting, der begynder at virke nu. Så det er måske den nyhed, vi har ventet allerlængst på i Odense Kommune. Nu kan vi se, at nu rykker det, fortæller borgmesteren. 

Stadig over landsgennemsnittet

Det er første gang siden 2009, at ledigheden i Odense sniger sig under seks procent. Men på trods af faldet, er ledighedstallet i kommunen stadig over landsgennemsnittet. På landsplan ligger ledigheden på 4,4 procent, og derfor er borgmesteren også klar over, at der fortsat skal arbejdes for at få tallet for Odense ned. 

- Vi skal holde fast. Vi må ikke tøve med at skabe vækst og arbejdspladser. Og så skal vi investere i de ledige, så de kan blive opkvalificeret og få den hjælp, der skal til, så de kan gå ind og passe de job, der er, siger Peter Rahbæk Juel. 

 

Oversigt

    Oversigt