I det fynske folks tjeneste

Flere i job: Nu daler ledigheden i Odense

00:43

Video: Michael Bothager/Scanpix/arkiv

Odense Kommune har længe kæmpet med at få bragt den høje ledighed ned. Nu ser det endelig ud til at gå den rigtige vej.

I Odense Kommune har ledigheden længe ligget langt over landsgennemsnittet. Men ifølge de nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik ser det nu ud til at gå den rigtige vej. I august 2017 var 6,2 procent af den samlede arbejdsstyrke i Odense udenfor arbejdsmarkedet, men det tal er i september faldet til 5,9 procent. Det svarer til, at 5.402 personer står uden arbejde. 

VALGPROFIL:

Peter Rahbæk Juel

Faldet i ledighed sender Odense Kommune fra en andenplads til en syvendeplads på listen over kommuner med højest ledighed. Og det glæder Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), som mener, at faldet i ledigheden skyldes, at byrådet tidligere i år satte 72 millioner kroner af til at hjælpe ledige i job. 

- Jeg tror faktisk, at det er de ting, der begynder at virke nu. Så det er måske den nyhed, vi har ventet allerlængst på i Odense Kommune. Nu kan vi se, at nu rykker det, fortæller borgmesteren. 

Stadig over landsgennemsnittet

Læs også Odense investerer millioner i at få ledige i beskæftigelse

Det er første gang siden 2009, at ledigheden i Odense sniger sig under seks procent. Men på trods af faldet, er ledighedstallet i kommunen stadig over landsgennemsnittet. På landsplan ligger ledigheden på 4,4 procent, og derfor er borgmesteren også klar over, at der fortsat skal arbejdes for at få tallet for Odense ned. 

- Vi skal holde fast. Vi må ikke tøve med at skabe vækst og arbejdspladser. Og så skal vi investere i de ledige, så de kan blive opkvalificeret og få den hjælp, der skal til, så de kan gå ind og passe de job, der er, siger Peter Rahbæk Juel. 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.