I det fynske folks tjeneste

Flere indvandrere bor i ghettoerne

Regeringens mål om at få flere indvandrere ud af landets ghettoer er slået fejl. Det er gået stik modsat. I Vollsmose er totredjedele af beboerne indvandrere.

Selv om regeringen siden sin tiltræden i slutningen af 2001 har haft det som sit erklærede mål at nedbringe andelen af indvandrere fra ikke-vestlige lande i landets 26 belastede boligområder, er det gået lige modsat. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Andelen af indvandrere i ghettoerne er nemlig vokset med 7,8 procent i perioden 2003 til 2010, viser regeringens egen opgørelse.

I gennemsnit er næsten to ud af tre beboere - 63,5 procent - indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande. I 2003 var tallet 58,9 procent.

De nye tal fremgår af et svar fra socialminister Benedikte Kjær (K) til Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, som mildest talt ikke er imponeret.

- Tallene fortæller helt tydeligt, at regeringens ghettoindsats har spillet fallit. Den har i 10 år talt om, hvor vigtigt det er at ændre beboersammensætningen i ghettoerne, og så er det gået den stik modsatte retning, siger hun.

Socialminister Benedikte Kjær erkender, at udviklingen er gået i den forkerte retning, men Rom blev jo som bekendt ikke bygget på en dag.

- Hvis alt havde været i den skønneste orden i ghettoerne, havde vi ikke lavet en historisk boligplan og en ambitiøs ghettostrategi sidste efterår. Hvis man skal vende udviklingen i et område, er det ikke noget, man gør fra det ene år til det andet. Det er et langt, sejt træk, siger hun til Jyllands-Posten.

På trods af, at antallet af indvandrere i ghettoerne er steget, tror socialministeren dog stadig på, at regeringen vil nå sin målsætning om en halvering af antallet af ghettoområder inden 2020.

Ved du noget? Så send os et tip