I det fynske folks tjeneste

Flere lærepladser på byggepladser

Flere unge håndværkere får sig en praktikplads på byggepladserne rundt om på Fyn.

.

Nye tal fra Ministeriet for børn og Undervisning viser, at 527 unge sidste år fik en praktikplads i bygge- og anlægsbranchen på Fyn. Det er en stigning på over 12 procent i forhold til året før.

- Det er glædeligt at se, at der er så stor en stigning i antallet af praktikpladser på Fyn. Tallene fortæller mig, at virksomhederne selv i krisetider taget et stort uddannelsesansvar, siger formand for Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen.

Indenfor murerområdet, er praktikpladsantallet steget med 40 procent, og 60 procent inden for snedkerfaget. I alt fik 1.756 unge på Fyn sidste år en praktikplads, og bygge- og anlægsbranchen står for over 38 procent af det samlede antal pladser.

- I forhold til hvor stor en andel af den samlede beskæftigelse, som branchen står for, så tager vi et større uddannelsesansvar end mange andre brancher, siger Claus Larsen.

Han er ikke i tvivl om årsagen til, at bygge- og anlægsbranchen tager flere unge i praktik, selv om der er krise.

- Branchen tror på, at vi har set bunden af krisen, og at det nu vil gå fremad. Det betyder, at flere ansætter lærlinge. Samtidig føler mange af virksomhederne sig også forpligtiget til at hjælpe de unge, der gerne vil have en uddannelse, siger Claus Larsen.