Flere med forhøjet blodtryk

En helt ny fynsk undersøgelse viser nu, at der er mange flere end forventet der har for højt blodtryk. Op mod en million danskere går rundt som tikkende bomber, der kan sprænge uden varsel.  

Forhøjet blodtryk øger risikoen for hjerte/karsygdomme, hjerneblødninger og blodpropper i hjerte og hjerne.

Ib Abildgaard Jacobsen, der er overlæge på Odense Universitetshospital har foretaget den hidtil største undersøgelse af blodtryk. Og undersøgelsen, der netop er afsluttet, afslører, at mange går uvidende rundt om deres høje blodtryk og dermed risikoen for alvorlige sygdomme.

- Faktisk er der en tredjedel af de personer, der har for højt blodtryk, der slet ikke er klar over det. Samtidig viser min undersøgelse, at halvdelen af de danskere, der burde være i medicinsk behandling for blodtrykket, ikke er det, siger Ib Abildgaard Jacobsen til TV 2/FYN.

Få tjekket trykket

Før den store undersøgelse vidste man, at 350.000 danskere lider af for højt blodtryk, men undersøgelsen viser, at det reelle tal er mellem 750.000 og 1 million danskere.
 
- Risikoen for forhøjet blodtryk øges med alderen. Det burde være sådan, at man ikke er fyldt 40 år uden at kende sit blodtryk, siger Ib Abildgaard Jacobsen.

Blodtrykket kan måles hos den praktiserende læge - og i anledning af Verdensapopleksidagen torsdag d. 10. maj - også i blandt andet i Tarup Centret i Odense, hvor HjerneSagen gør opmærksom på problemet.

Se indslag torsdag aften kl. 19.30

Se HjerneSagens hjemmeside

Oversigt

    Oversigt