Flere mindre banker er i strid modvind

Fem danske småbanker står svagere end f. eks. Roskilde Bank og Amagerbanken, før de kollapsede. Ryslinge Andelskasse er blandt de 19 mest pressede.

19 danske banker og sparekasser er så pressede økonomisk, at både kunder og investorer bør holde særdeles vågent øje med dem.

Ryslinge Andelskasse er det eneste fynske pengeinstitut blandt de 19 mest pressede.

Det viser en omfattende analyse af 99 pengeinstitutter, som analysefirmaet Niro Invest har foretaget på baggrund af bankernes regnskabstal for 2010, skriver dagbladet Børsen.

Fem af bankerne, Sparekassen Farsø, Basisbank, Max Bank, Aarhus Lokalbank og Fjordbank Mors, klarer sig endda dårligere end eksempelvis krakkede banker som EBH Bank, Roskilde Bank og Amagerbanken gjorde i årene op til deres sammenbrud.

- Der vil være store krav til de dårligst placerede pengeinstitutter i de kommende år, for at de kan klare sig igennem de vanskeligheder, de befinder sig i, siger analytiker Nicholas Rohde fra Niro Invest til Børsen.

Værst ser det ud for Fjordbank Mors, som ligger lavest i analysen med et risikoindeks på 572.

Til sammenligning havde de fire krakkede banker, Løkken Sparekasse, EBH Bank, Roskilde Bank og Gudme Raaschou Bank et gennemsnitligt risikoindeks i 2006 på 506,3.

Færøske Eik Banki, Eik Bank Danmark og Amagerbanken havde et gennemsnitindeks i 2008 på 489,2, før de krakkede.

- Generelt peger analysen dog på, at de fleste pengeinstitutter har forbedret deres risikoprofil fra 2009 til 2010, siger Nicholas Rohde til Børsen.

I den gode ende af analysen ligger en række andre mindre pengeinstitutter. Førstepladsen indtages af Rønde og Omegns Sparekasse, mens Langå Sparekasse, Vinderup Bank, Svendborg Sparekasse og Ringkjøbing Landbobank følger lige efter.

Oversigt

    Oversigt