Flere nordfynske skoler i lukkefare

De såkaldte satellitskoler på Nordfyn frygter, de blot er blevet parkeret i en venteposition, inden de også bliver lukket.

Et nyt skoleforlig på Nordfyn lægger op til at lukke to skoler og gøre seks andre til underafdelinger af større skoler - såkaldte satellitskoler.
Mens Klinteskolen og Horsebækskolen lukker helt, bliver Skovløkke, Løkkemark, Nordvest, Kongslund, Hårslev og Veflinge skoler gjort til satellitskoler.

Den model får forældrene ved Skovløkkeskolen til at fortsætte arbejdet med at lave en friskole, fordi de frygter, at satellitskolerne vil være de første, der bliver lukket, når børnetallet falder.
- Når børnetallet falder yderligere, som prognoserne viser, vil det jo være nemmest at lukke underafdelingerne i stedet for hovedskolerne, siger talskvinde for Borgergruppen bevar Skovløkken Trine Wenckheim til TV2/FYN.

Skoleforliget blev indgået sent mandag aften, og der står 22 kommunalbestyrelsesmedlemmer bag. Tre vil stemme imod, da de mener, at det er for lidt at lukke to skoler.

Oversigt

    Oversigt