Flere odenseanere skal i arbejde

Odense Kommune vil nu tage kampen op mod arbejdsløshed. Kommunens Beskæftigelses- og Socialforvaltning sender forslag til høring.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune har netop sendt et forslag til en beskæftigelsespolitik i høring. Målet i 2020 er at ramme den laveste ledighed i Odense i 35 år med en ledighed på 3,4 procent.

- Det ambitiøse mål for planen er, at Odense går fra en ledighed på 6,1 til 3,4 procent, der forventes at være landsgennemsnittet i 2020, siger rådmand Steen Møller.

Han har sammen med forvaltningens ledelse blandt andet været på firmabesøg i 50 virksomheder for at høre, hvad Odense Kommune kan gøre for vækst i den enkelte virksomhed. 

- Den kommende politik står således allerede på et godt fundament. Men vi ønsker nu at gå bredere ud og har derfor direkte bedt 70 repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, virksomheder og organisationer om input, inden udvalg og byrådet endelig debatterer og beslutter den kommende beskæftigelsespolitik, fortæller han.

Beskæftigelsespolitikken vil efter vedtagelsen blive nedbrudt i konkrete handleplaner og herefter implementeret i bl.a. den årlige beskæftigelsesplan.

Oversigt

    Oversigt