Flere piger på Fyn bliver HPV-vaccineret

Der er sket en stigning i antallet af danske piger, der bliver HPV-vaccineret. Flest bliver vaccineret på Fyn. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut.

Efter et stort fald i tilslutningen til HPV-vaccination i Danmark ser det nu ud til, at udviklingen er ved at vende.

Helt nye tal fra Statens Serum Institut viser, at der fra marts til august i år blev givet cirka 4.200 HPV-vaccinationer hver måned sammenlignet med cirka 2.200 vaccinationer månedligt i den samme periode sidste år.

- Vi er glade for, at det nu ser ud til at gå i den rigtige retning. Det kunne tyde på, at mange har genvundet deres tillid til børnevaccinationsprogrammet. Og det giver os håb om, at vi kan nå op på, at mindst 90 pct. af alle 12-årige piger siger ja tak til HPV-vaccination, hvilket er vores mål, siger Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Især Fyn har bidraget til den positive udvikling. Tallene for Fyn og øerne viser, at 57 procent af piger født i 2002 og 37 procent af piger født i 2003 nu er færdigvaccinerede. På landsplan er tallene henholdsvis 55 og 32 procent.

- Ser man på årgang 2004 er Fyn den landsdel, hvor flest piger er færdigvaccinerede. Her har mere end hver fjerde pige, 28 procent, fået sit sidste stik, og dermed er antallet af færdigvaccinerede næsten fordoblet i løbet af blot fire måneder.

Formanden for Regions Syddanmarks Sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S), glæder sig over fremgangen i på Fyn.

- Det er dejligt at se, at det går den rigtige vej, men der stadigvæk langt endnu. I Region Syddanmark har vi blandt andet i magasinet ’Sund i Syd’ sat fokus på HPV og de alvorlige konsekvenser, en HPV-infektion kan have i form af livmoderhalskræft. Det er vigtigt, at vi får gjort opmærksom på, at vi rent faktisk har en vaccine mod denne type kræft, for vaccinationstallene er endnu ikke deroppe, hvor det virkelig batter – og det skal vi have løftet, siger Poul-Erik Svendsen. 

Fakta om HPV-vaccination

Oversigt

    Oversigt