I det fynske folks tjeneste

Flere racistiske overfald i Langeskov

Odense Politi ser med meget stor alvor på det racistiske overfald i Langeksov mandag aften. Det har været flere  været racistiske episoder i Langeskov siden påske. Politiet vil nu øge patruljeringen i Langeskov.

-

To ruder og en postkasse blev smadret mandag aften

Odense Politi ser med meget stor alvor på det racistiske overfald i Langeksov mandag aften. Der har været flere racistiske episoder  i Langeskov siden påske. Politiet vil nu øge patruljeringen i Langeskov.

- Vi ser på denne sag med meget stor alvor. Det er åbenbart, at det handler om hudfarve, og vi efterforsker sagen som et racistisk overfald, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Odense Politi.

Fem overfaldet

Efter påske blev fem unge somaliere overfaldet i Langeskov, derudover bliver børn og unge fra Somalia ofte chikaneret, når de bevæger sig rundt i byen. Politiet vil nu øge patruljeringen i Langeskov for at kunne holde bedre øje med ballademagerne.

Det seneste overfald fandt sted mandag aften på Grøntoften, hvor en somalisk familie måtte flygte fra deres hus, da deres hjem blev angrebet af fire unge danskere. To ruder og en postkasse blev smadret. Naboer fik noteret registreringsnummeret på gerningsmændenes bil, men endnu har politiet ikke anholdt nogen i sagen.

Møde på rådhuset

Overfaldet fik tirsdag formiddag 20 somaliere til at troppe op på Langeskov Rådhus med krav om at kommunen griber ind. Somaliernes nødråb blev hørt af kommunen og tirsdag eftermiddag holder somalierne møde med borgmester, Ejvind Høyer-Nielsen og repræsentanter for fritidsafdelingen.