Flere sættes ud af deres bolig

Stadig flere i Odense kan ikke betale husleje og sættes derfor ud af deres bolig. Knap halvdelen af de udsatte er børnefamilier, viser nye tal.

Et stigende antal danskere kan ikke betale deres husleje og sættes derfor ud af deres bolig. Sidste år blev 2589 husstande sat på gaden, og det er 105 flere end i 2005. Blandt de udsatte er især mange enlige mænd, ligesom et stigende antal enlige mødre oplever, at fogeden banker på døren.

Stigning i Odense

Det er SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der i en ny undersøgelse dokumenterer stigningen, som især er sket i landets fem største byer København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg. Ifølge opgørelsen er den største stigning sket i årene fra 2002 til 2004, mens stigningen de seneste to år har været mere begrænset, skriver Ritzau.

Halvdelen er børnefamilier

- Men der er stadig tale om en opadgående tendens, siger forsker Gunvor Christensen til Ritzau.

Blandt dem, som opgiver at betale husleje, er knap halvdelen børnefamilier. Enlige mødre udgjorde sidste år 17 procent af de udsatte mod 14,7 procent i 2002. Størst stigning ses dog hos enlige mænd, som udgjorde 30 procent af de udsatte sidste år.

Lavere indkomst

Kendetegnende for dem alle er, at de, der blev udsat sidste år, havde en lavere indkomst end dem, der blev sat ud i 2002. Om det skyldes loftet over kontanthjælpen eller starthjælp, er ifølge Gunvor Christensen endnu for tidligt at konkludere.

- Det skal vi kigge nærmere på i næste omgang, siger hun. Men undersøgelsen fastslår, at der er en overrepræsentation af personer på kontanthjælp, ligesom det kendetegner de udsatte, at de har en lavere indkomst end andre lejere.

Blandt de udsatte er desuden forholdsvis mange med udenlandsk baggrund.

Oversigt

    Oversigt