Flere studerende med fritidsjob består

Studerende med op til 20 timers erhvervsarbejde om ugen har større chancer for at bestå alle fag på universitetet, end studerende der ikke arbejder.

Studerende, der arbejder op til 20 timer om ugen, har lettere ved at klare sig igennem et års eksamener end deres kammerater, som ikke står på tanken eller arbejder på advokatkontor i fritiden, skriver Jyllands-Posten.

Det viser et nyt ph.d.-projekt, som økonom Juanna Schrøter Joensen fra Aarhus Universitet står bag. Hendes beregninger viser, at studerende med op til 10 timers arbejde om ugen mindsker sandsynligheden for at dumpe årets kurser med 7 procentpoint i forhold til studerende, som ikke får andet i lønningsposen end SU.

Snusfornuft siger studiechef på SDU

Det er første gang i både dansk og international økonomisk forskning, at man så præcist kan sætte timetal på erhvervsarbejdets betydning for at præstere på uddannelsen.

- Vi har ud fra snusfornuft hele tiden anbefalet de studerende at arbejde ca. 10 timer om ugen, men det er vældig rart at få det dokumenteret, siger Per Andersen, studiechef ved Syddansk Universitet og formand for SU-rådet.

Oversigt

    Oversigt