Flere tusind til velfærds-demonstration

Politiet anslår 2500 deltagere og arrangørerne siger 7000 deltagere. Men uanset de forskellige tal var der tilfredshed fra begge sider.

Vagthavende ved Fyns Politi anslår, at det var 2500 demonstranter på Flakhaven tirsdag eftermiddag, og siger at alt forløb roligt.

- Vi vurderer, at der er mødt 8000 frem, og vi er godt tilfredse, siger Helle Nielsen, formand for LO Odense og talsmand for initiativtagerne.

Demonstrationen på Flakhaven er en del af de landsdækkende protester mod velfærdsforringelser. Demonstrationerne fandt sted i flere større byer kl. 16.30.

10-12 busser bragte deltagere fra de fynske kystbyer til demonstartionen i Odense.

Anledningen er Folketingets åbning 2. oktober, og fokus for demonstrationen er blandt andet forringelser i den offentlige sektor.

- Vi siger nej til flere forringelser. Arbejdspresset stiger, og vi har brug for flere hænder. Sygefraværet er højt som aldrig før. Alene i Odense Kommune er udgifter i forbindelse med sygefravær steget til 9 mio kroner, siger Helle Nielsen, formand for LO Odense.

På Slotspladsen i København var der omkring 90.000 mennesker samlet til demonstrationen, og sammen med de endelige tal fra demonstrationerne rundt omkring i landet betyder det, at omkring 140.000 mennesker har været på gaden.

Oversigt

    Oversigt