Flere udsættes for drug rape

Flere og flere udsættes for "drug rape". Den tendens vil retsmediciner Jørgen Lange Thomsen til livs.

Jørgen Lange Thomsen er medforfatter til en bog, som skal advare unge piger mod det amerikanske voldtægstfænomen, som nu eskalerer i Danmark.

Ved "drug rape" bedøver gerningsmanden sit offer med sløvende medicin og voldtager hende.

- Bogen skal ikke forskrække pigerne. Men drug rape er en realitet og en virkelighed vi er nødt til at forholde os til, fortæller Jørgen Lange Thomsen, forfatter og retsmediciner.

Ifølge forfatteren handler bogen ikke kun om drug rape men også om mere "klassisk" voldtægt. Jørgen Lange Thomsen vil mane pigerne til forsigtighed, når de bevæger sig ud i nattelivet, hvor dans, sjov og druk hurtigt kan ende med en traumatisk oplevelse.

Svært at dømme forbryderen

I bogen "Voldtægt & Drugrape" møder læserne "Anna". Hun blev bedøvet og voldtaget af sin eks-kæreste. I bogen fortæller hun, at hun kun drømmer om at få ham dømt.

Men i Annas tilfælde blev gerningsmanden ikke dømt. Stofferne var umulige at spore.

Ofte benyttes stoffer som Rohybnol, Fantasy eller Ketamin. Stoffer som blandes i ofrenes drikkevarer og som udskilles af kroppen igen efter få timer.

Efter en drug rape vågner ofrene ofte op med en fornemmelse af, at der er noget rivende galt. De har et sort hul i hukommelsen, og det kan være svært at bevise, at man har været udsat for en forbrydelse.

Jørgen Lange anbefaler disse kvinder at tisse i en kolbe og gemme urinen. På den måde kan retsmedicinsk institut afsløre hvilke stoffer pigen har indtaget.

Ofre for drug rape er primært teenagepiger og unge i tyverne. Ud over kønnet og den unge alder er der ingen typiske ofre for drug rape.

I 2006 registrerede Center for Voldtægtsofre i Odense ét tilfælde af drug rape. I 2007 har det i gennemsnit været én til to konkrete mistanker om måneden.

Læs mere om bogen

Oversigt

    Oversigt