Flere udsatte stemte - men ikke i Vollsmose

Der var stigende valgdeltagelse omkring de udsatte boligområder ved kommunalvalget i november 2013 - undtagen i Vollsmose. Her faldt stemmeprocenten over 3,6 %-point.

Kommunalvalget i 2013 var fyldt med forskellige kampagner, der skulle få danskerne til at stemme. Og de ser ud til at have virket. Fagbladet Boligen har sammenlignet valgdeltagelsen i 37 udsatte boligområder. Alle steder så man en stigning i valgdeltagelsen i forhold til kommunalvalget i 2009 - altså bortset fra i Vollsmose.

På Abildgårdskolen i Vollsmose var der 7588 stemmeberettigede i 2013, men kun 3770 stemte. Det svarer til en stemmeprocent på 49,68. I 2009 stemte borgerne på Humlehaveskolen, og her var valgdeltagelsen på 53,3 %.

Selv om det ikke har været muligt at afgrænse tallene for valgdeltagelsen specifikt til de udsatte boligområder, er der gode indikationer for, at de mange kampagner har virket. Resultaterne fra de valgsteder, der lå i forbindelse med de udsatte boligområder, viser nemlig, at der er sket en stigning i valgdeltagelsen ved 36 ud af 37 af områderne.

Nogle af højdespringerne var områderne Arendalsvej i Silkeborg, Sebbersundvej m.fl. i Aalborg og Sundparken i Horsens, hvor stigningen lød på henholdsvis 9,3 procentpoint, 11,4 procentpoint og 14,0 procentpoint.

Oversigt

    Oversigt