I det fynske folks tjeneste

Flere unge skal sige NEJ til høj fart

For høj fart er en af de væsentligste årsager til, at de unge er overre-præsenterede i dødsulykker på vejene. Mange unge siger ikke fra, hvis de kører sammen med en ven eller kæreste, der kører for stærkt.

Ny kampagne skal sikre, at færre unge kører for stærkt og bliver dræbt i trafikken.

Men nu skal hardcore gangstertyper hjælpe de unge med at blande sig.

På kommunens tekniske skoler, gymnasier og handelsskoler vil Rådet for Sikker Trafik i den kommende tid hænge plakater op med overskriften: Skal vi nakke din ven?

På plakaten står tre hardcore gangstertyper, som de unge kender bedre som Familien.

Via hjemmesiden www.familien.nu kan de unge få Familien til at minde vennerne om, at det nu er slut med at køre for stærkt!

- Hvert år sker der mange ulykker på vejene på grund af for høj fart, og især blandt de unge sker der alt for mange voldsomme ulykker. Derfor vil vi opfordre flere unge til at blande sig og sige fra, når en ven eller kæresten kører for stærkt, siger Niels Bebe, formand for Middelfart Kommunes Trafiksikkerhedsråd.

De unge får "skudhuller" i bilen

Den trussel som vennerne sender, modtager den fartglade bilist i form af en personlig video, hvor man ser Familien på vej ud til den unge bilists privatadresse.

Samtidig bliver bilisten ringet op og får klar besked om at nu skal det være slut med at køre for stærkt, ellers vanker der!

Desuden vil der på udvalgte ungdomsuddannelser blive sat mærkater på flere af de unges biler.

Når de unge kommer ud til deres bil, ser det ud som om, at nogen har skudt gennem bildøren og at Familien har været forbi og ridset deres signatur i bilens lak i form af en henvisning til hjemmesiden www.familien.nu

Mærkaterne er sat på bilen med fugt og kan uden problemer fjernes igen. Formålet med den personlige hilsen er igen at få de unges opmærksomhed og minde dem om, at deres venner synes, de kører for stærkt og få dem ind på kampagnens hjemmeside.

- Mange unge tror, at de er usårlige i trafikken og tager chancer, der hvert år koster liv. Derfor forsøger vi på en meget alternativ måde at få de unges opmærksomhed. Vi vil minde dem om, at de selv kan gøre meget for at undgå ulykker - og ikke mindst fortælle dem, at der er en eller flere af deres venner, der synes det er for langt ude, at de kører så stærkt, siger Jon Schwartz, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I Middelfart kommune sker det på Middelfart Gymnasie og HF den 8. marts 2012.

www.familien.nu kan du selv udforme en personlig trussel, som du kan sende til venner, familie, kæresten eller andre, der kører for stærkt i trafikken.

Bag kampagnen står Kommunerne i Danmark, politiet, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

se Familien her