Flere varme hænder i 2013

Regionerne spår om 7000 flere offentlige job i 2013 - herunder 1400 i Syddanmark. FOA tror på en lille stigning, men er skeptiske.

Når rådhusklokkerne ringer 2014 ind, forventes der 7000 flere job i det offentlige end i slutningen af 2011.

Det viser en gennemgang af de fire beskæftigelsesregioners nye prognoser for jobudviklingen i de næste to år, skriver Avisen.dk.

Det kommer især de 'varme hænder' til gode; hjemmehjælpere, lærere, sygeplejersker og pædagoger.

FOA, der organiserer mange af de offentlige ansatte, er afdæmpet begejstret.

- Jeg er da glad for at se 7.000 fugle på tagryggen, men jeg vil vente med at juble, til de sidder i hånden, siger forbundsformand Dennis Kristensen til Avisen.dk

Samlet spår regionerne en stigning på cirka 800 job ved udgangen af 2013, når de kigger i krystalkuglen. Men fortsat jobdød i industrien samt i den private sektor skaber en forskydning af nye job i retning af det offentlige.

De regionale jobudsigter byder på 1.600 offentlige job i Midtjylland, 700 i Nordjylland, 1.400 i Syddanmark og hele 3.400 i Østdanmark - der består af hovedstaden og Sjælland.

Arbejdsmarkedsforsker: Ingen jobfest

Optimismen er baseret på Finansministeriets skøn over de forventede effekter af vækst i de offentlige driftsudgifter, som stiger med 0,6 procent i 2012 og 0,3 procent i 2013.

Dennis Kristensen fra FOA tror på 'en lille stigning', men forholder sig skeptisk.

- Hvis vi lytter efter politikernes seneste meldinger lyder det ikke som om, de selv tror på de her prognoser, siger han.

Meget afhænger af den økonomiaftale, som indgås mellem regeringen og kommunerne til sommer. Her vurderer arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, at kommunerne næppe får råd til at holde jobfest.

- Regeringen er nødt til at gennemføre en budgetlov, som vil holde kommunerne i meget stramme tøjler. Så jeg tror ikke på, at vi vil se nogen betydelig vækst i antallet af offentligt ansatte i de kommende år, siger professoren fra Aalborg Universitet.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt