I det fynske folks tjeneste

Flere vil være lærer, men fortsat ledige pladser

Interessen for at blive uddannet til lærer stiger i Odense. Men der er fortsat ledige pladser på læreruddannelsen på University College Lillebælt.

I alt 367 ansøgere har fået tilbudt en studieplads på University College Lillebælts læreruddannelser i Odense og Jelling. Det er 6 flere end i 2016.

Heraf tegner Læreruddannelsen på Fyn sig for en stabil stigning år for år på 15-20 procent siden 2014 til 283 i år.

– Det glæder os, at vi igen kan øge optaget. Det giver os en tro på, at vi kan nå målet om at optage 400 studerende på Læreruddannelsen på Fyn inden for en overskuelig fremtid, siger Erik Knudsen i en pressemeddelelse.

Optaget på UCLs Læreruddannelse i Jelling er derimod faldet fra 124 i 2015 til 84 i år.

– UCL havde i år for første gang et vinteroptag på 30 studerende, og det har har nok haft betydning for nedgangen i søgningen til Jelling i sommer. Når vi samtidig tænker på det ekstraordinært store optag sidste år her, ser det alt i alt fornuftigt ud, siger Erik Knudsen.

Læs også Afvist til drømmestudiet på SDU: Her er der ledige pladser

Der er plads til flere lærerstuderende i både Odense og Jelling til studiestart i september og februar 2018.

UCL melder også om ledige pladser på den it-baserede administrationsbacheloruddannelse.

Ledige studiepladser skal søges senest 10. august.

Til gengæld er er ingen ledige pladser på UCLs populære uddannelser til bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, sygeplejerske og radiograf.

Der var i alt 840 ansøgere, som havde sygeplejerskeuddannelsen som deres førsteprioritet, og UCL har tilbudt 501 optagelse. Det er 9 flere end sidste år, hvor optaget også blev øget.

Socialrådgiver- og pædagoguddannelsen ved UCL melder også alt udsolgt.