I det fynske folks tjeneste

Flertal for bevaring af træskibe

Et flertal uden om regeringen vil give flere penge til bevaring af træskibe. Den fynske forslagsstiller glæder sig over at der blandt andet kommer penge til Bonavista.

Pengene til træskibene kommer ved at der bliver tilført flere penge til Skibsbevaringsfonden.

- Der tegner sig mere og mere et billede af en kulturløs regering, der rask væk finder 600 mio. kr. årligt til øget ulandsbistand eller 10 mio. kr. ekstra til et menneskeretsinstitut med rod i regnskaberne, men som ikke kan finde sølle 4,5 mio. kr. til at støtte mennesker, der hver dag arbejder frivilligt for at bevare for sejlende kulturarv for eftertiden, siger Alex Ahrendtsen(DF).

Alex Ahrendtsen rejste sagen på baggrund af Marstal-skibet Bonavista fra 1914, der skal bevares for eftertiden. I øjeblikket bruger staten årligt 3,5 millioner kroner på bevaring af godt 200 skibe, men det er ifølge Ahrendtsen slet ikke nok til at holde skibene i stand.

- Bevaringsværdige træskibe er en vigtig del af vores kulturarv og historie, og det ville være synd, om skibene blev solgt til udlandet, eller måtte hugges op, fordi der ikke var penge til at vedligeholde dem, siger Alex Ahrendtsen.

Et par hundrede skibe

Flertallet for flere penge til Skibsbevaringsfonden bliver sikret af Venstre, Enhedslisten og Konservative. Partierne anslår at der skal bevilges yderligere 4,5 mio. kr. årligt ud over de 3,5 mio. kr., som staten giver i dag.

Der findes et par hundrede bevaringsskibe skibe i forenings- og privateje. Det er en statslig opgave at støtte med midler til vedligeholdelsesopgaver gennem Skibsbevaringsfonden.

Ved du noget? Så send os et tip