Flertal for lavere brotakster

Der tegner sig nu et markant politisk flertal for lavere brotakster. Bendt Bendtsen har indkaldt alle partier bag Storebæltsforliget til et møde om en ændring af takstpolitikken over Storebælt. En takstnedsættelse kan udløse ekstraordinære tilskud til færgeruten Spodsbjerg-Tårs.

-

/ritzau/
Alt tyder nu på, at vi kan få lavere takster på Storebælt, skriver Fyens Stiftstidende. Den ferierende konservative vicestatsminister Bendt Bendtsen gav tirsdag fra Mallorca ekstraordinært sin trafikminister Flemming Hansen (K) besked på at indkalde til et møde i kredsen af forligspartierne bag loven om bygningen af broen.


Nye signaler fra trafikminister
Mødet vil finde sted umiddelbart efter Folketingets vinterferie. Det er den bemærkelsesværdige kovending i Socialdemokratiet om takstspørgsmålet, der har fået Bendt Bendtsen til at reagere så uventet hurtigt og dramatisk, og det er i strid med, hvad trafikminister Flemming Hansen mente for blot få dage siden.


Med Socialdemokratiets nye holdning er der markant flertal for en takstnedsættelse, men Bendt Bendtsen tør ikke spå om størrelsen.


Flere penge til Spodsbjerg-Tårs
Gør politikerne alvor af deres signaler om at sænke taksterne på Storebælt, skal de samtidig stille med en stor pose penge til de to rederier Mols-Linien og Scandlines.


Det vurderer trafikprofessor H.P. Myrup, Aarhus Universitet .


\"Det var en del af forliget om takstpolitikken på Storebælt, at man garanterede mindst en Kattegatrute samt den sydlige - altså Spodsbjerg-Tårs. Hvis man sætter taksterne ret meget ned, så snyder og bedrager man de private færgerederier, der driver ruterne nu, fordi man tager trafik fra dem. De har som private forretninger investeret i tiltro til, at de havde forretninger i et vist omfang\", siger H.P. Myrup til Ritzau og fortsætter:


\"Hvis politikerne skal bevare nogen form for troværdighed, er de nødt til at kompensere de to færgeruter med tilskud, hvis de sætter taksterne ned på Storebælt.\"


Mols-Linien driver i dag ruten Odden-Ebeltoft/Odden-Århus, mens Scandlines driver Spodsbjerg-Tårs. Advarslen til politikerne betyder dog ikke, at H.P. Myrup mener, det er en dårlig idé at sænke brotaksterne - tværtimod.

Oversigt

    Oversigt