Flertal: Lyt til vores krav eller glem alt om et forlig

Et politisk flertal truer Svendborgs borgmester: Halvdelen af de planlagte besparelser skal væk, ellers er der intet budgetforlig.

Der er før budgetforhandlingerne i Svendborg Kommune lagt op til besparelser på i alt 31,7 millioner kroner. Men nu er Dansk Folkeparti og Radikale Venstre gået sammen med rød blok og stiller krav om, at halvdelen af besparelserne fjernes.

- Borgmesteren er nødt til at tage de her krav til sig og sige, at det er det, der kræves for at få et flertal. Hvis han alligevel siger nej, så bliver det her budgettet, fastslår Bo Hansen, Socialdemokraternes gruppeformand.

De seks partier vil fjerne halvdelen af besparelserne ved at udsætte anden etape af Svendborgs nye bæredygtige bydel, Tankefuld, og tage penge fra kommunens valutapulje.

- Det er vigtigt for Dansk Folkeparti at få mindsket besparelserne så meget som muligt, og det var der ikke stor velvillighed til hos K17, hvor vi havde møde mandag aften. Derfor vælger vi at se os rundt, om der er andre, der vil være med til at mindske besparelserne, siger Dorthe Ullemose fra Dansk Folkeparti.

Partiernes udspil er dog ikke noget endeligt budgetforlig, og i forslaget står der også, at de fortsat kan komme med deres egne forslag eller indgå andre forlig. Dermed er der mulighed for, at de enkelte partier kan forhandle med Venstre og Konservative om et budgetforlig senere i budgetforhandlingerne, såfremt de to partier accepterer kravene.

Se interviewet med Bo Hansen og Dorthe Ullemose om deres ændringsforslag her:

 

 

Oversigt

    Oversigt