Flot fredag med op til 25 grader indvarsler solweekend

Pænt med solskin og tørvejr over hele linjen. Weekendvejret bliver ikke så ringe endda.

Vejret ser lækkert og lunt ud i weekenden, hvor vinden holder sig i ro, mens den står på solskin og dagtemperaturer mellem 15 og 20 varmegrader.

Fredagen kommer nok til at tage prisen som skønneste udendørsdag. Her kan sjællændere i solen måske endda blive varmet af magiske 25 grader, der er meteorologisk lig med en sommerdag i Danmark.

- Vejret fortsætter fredag med masser af solskin og dejligt høje temperaturer, som vi har været vant til i nogle dage, siger vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek fra DMI, som sidder med de nyeste prognoser tidligt fredag morgen.

- Det bliver 18 til 23 grader. På Sjælland kommer det måske op i nærheden af de 25 grader. Vindforholdene bliver forholdsvis rolige, så fredagen bliver rigtigt flot og lun, tilføjer han.

Herefter falder temperaturerne en anelse, men vejret lørdag og søndag holder dog stadig et behageligt og sommeragtigt niveau, som de fleste danskere nok vil godkende som helt i orden og acceptabelt.

- Når vi kommer ind i weekenden, så sker der det, at vinden frisker en lille smule op fra vest og nordvest. Det betyder, at vi sådan noget lidt køligere nordsøluft ind over os, siger Mogens Rønnebek.

- Vi siger 15 til 20 grader både lørdag og søndag. Begge dage kommer der pænt med solskin, og der bliver tørvejr over hele linjen. Så det ser rigtigt fornuftigt ud med weekendvejret, tilføjer han.

Efter weekenden ser det tørre og solrige vejr ud til at fortsætte mandag, tirsdag og onsdag. Men ifølge DMI's prognoser kan det godt blive noget mere ustadigt hen mod slutningen af næste uge.

Oversigt

    Oversigt