Sol og blå himmel: Flot fynsk weekendvejr forude

Weekenden starter flot og slutter med mere klassisk novembervejr.

Der bliver masser af muligheder for at se efterårssolen i weekenden.

Det tyvstartede allerede torsdag, og også fredag bliver gråvejret fortrængt af solen, og sammen med det får temperaturen et lille hak opad. I løbet af dagen, der byder på tørt og solrigt vejr, kommer temperaturen helt op på ti grader flere steder.

Fra morgenstunden er det rigtig koldt, og flere steder centralt på Fyn har temperaturen i løbet af natten været helt nede og snuse til frysepunktet. Derfor ligger der også flere steder dis og tåge, der i første omgang bliver løftet op til nogle lavthængende skyer, som solen i løbet af formiddagen skal kæmpe med.

quote Vi får smukt solskinsvejr og relativt høje temperaturer for måneden. Det fås ikke meget bedre på denne tid af året

Sebastian Pelt

Vinden bliver jævn fra syd og sydøst, ved kysterne stedvis op til frisk. I aften og i nat fortsætter det tørre og klare vejr, og temperaturen falder igen helt ned til tæt på frysepunktet flere steder.

Ved kysterne forbliver temperaturen formentlig lidt højere oppe, men der kan alligevel være risiko for glatte veje både lørdag og søndag morgen.

Sol og skyer

Lørdagsvejret kommer til at minde meget om fredagens. Det bliver en fin og solrig dag, der lægger op til udendørsaktiviteter under den kølige, blå efterårshimmel.

Søndag skifter vindretningen, så den kommer fra nordøst. Med sig bringer den desværre en masser skyer og en noget lavere temperatur. Umiddelbart ser det dog ud til at holde tørt også søndag.

Tør november

Normalt er november årets vådeste måned med 79 millimeter regn. Det har vi slet ikke mærket noget til endnu. Indtil videre har vi kun fået 20 millimeter.

- Ja, vi har da fået lidt regn, men på den halve måned, vi har haft indtil videre, har vi kun fået det halve af den regn, vi plejer, lyder det fra meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Til TV 2 Vejrets hjemmeside siger han, at han ser frem til en lovende weekend rent vejrmæssigt.

- Vi får smukt solskinsvejr og relativt høje temperaturer for måneden. Det fås ikke meget bedre på denne tid af året.

Oversigt

    Oversigt