I det fynske folks tjeneste

Flot løft til fynsk metalkoncern

FJ Industries i Ferritslev satte indtjeningsrekord. Startede 2017 med rekordstort antal ordrer.

Foto: FJ Industries.

FJ Industries med hovedsæde i Ferritslev har travlt for tiden.

Og det afspejler det netop offentliggjorte 2016/2017-regnskab også.

Et overskud på 29 millioner kroner før skat hos den fynske metal-underleverandør er rekordhøjt, og den økonomiske topfart er fortsat ind i 2017.

Især starten af året viste en historisk høj tilgang af nye kunder, afslører årsregnskabet.

Desuden har de eksisterende kunder lagt flere ordrer hos den midtfynske virksomhed.

Resultatet efter skat på 24 millioner kroner er en fremgang på 51 procent. Omsætningen steg fra 162 til 187 millioner kroner.

FJ Industries producerer metalkomponenter og særlige legeringer til primært automobil-, medicinal- og industri-virksomheder.

Der er i regnskabsårets løb investeret i automation og effektivitets-forbedringer i Kina og Danmark, og medarbejderstaben er samtidig forøget med cirka 34 personer, hvoraf 10 af medarbejderne er ansat på fabrikken i Danmark. I alt beskæftigede koncernen 221 fuldtidsansatte i 2016/17-regnskabet.

Ordreindtaget ligger fortsat højt i de første måneder af det nye regnskabsår, og FJ Industries forventer, at væksten vil fortsætte både målt på omsætning og resultat.

FJ Industries har i årets løb solgt sin ejerandel af Dansk Overflade Teknik, der ifølge pengestrømsanalysen har påvirket regnskabet positivt med 50 millioner kroner.

Koncernens egenkapital er på 83 millioner kroner, og der betales et udbytte på 12 millioner kroner til ejerkredsen, der består af familien Riisager og Christensen.

Det var nemlig Bech Riisager and Einer Christensen, som i 1943 startede virksomheden under navnet Ferritslev Hesteskofabrik.

Der er i årets løb yderligere blevet udbetalt et ekstraordinært udbytte på 52 millioner kroner.