I det fynske folks tjeneste

Flotte fynske gaver til fødselaren

I anledning af Dronning Margrethes 70 års fødselsdag flotter de fynske kommuner sig med fine gaver.

Den samlede gave fra alle kommuner i Region Syddanmark er 40 duge fra Georg Jensen.

Svendborg Kommune forærer dronningen en krukke.

1 af 2

Det er vist ikke gået nogen forbi, at Dronning Margrethe fredag fejrer sin 70-års fødselsdag. De fynske kommuner har heller ikke glemt dagen - her kan du se hvad de hver især forærer fødselaren.

Kerteminde, Assens, Faaborg-Midtfyn og Nordfyns Kommune forærer dronningen et oliemaleri fra 1906. 'I læ for nordvesten' hedder maleriet, der er malet af Frits Syberg. Hver kommune har brugt 3000 kroner på gaven, der altså samlet koster 12.000 kroner.

Ærø Kommunes gave til Dronningen består af tre bøger, der er skrevet af Carsten Jensen samt to bøger af Michael Larsen. Ærø Kommune ønsker ikke at oplyse hvad gaven har kostet.

Langelands Kommune har sendt Dronningen 12 dækservietter designet af tekstilkunstneren Jette Nevers i gave. Dækservietterne, der er ovale og i farven natblå/kongelblå, koster 1580 kroner.

Svendborg Kommunes gave til Dronning Margrethe er en glaskrukke fra et lokalt glasblæseri. Krukken er lavet af Bente Sonne og har en værdi af 2500 kroner.

Odense Kommune forærer dronningen et sjal til ca. 2500 kroner. Derudover får Dronning Margrethe også en bog, der handler om renoveringen af slottet i Odense.

Nyborg Kommunes gave til Dronning Margrethe består af et billede af dronningen selv fra tidligere et besøg i Nyborg. Hun får også bogen 'Slaget Ved Nyborg 1659 - historie, arkæologi og erindring'. Den samlede pris for de to gaver er 382. kroner.

Middelfart Kommune giver sammen med 11 jyske kommuner en fælles gave til dronningen. Gaven består af 40 duge fra Georg Jensen, der er designet af Dronningen selv. Middelfart Kommune betaler 2800 kroner + moms for gaven.