Flotte teateranmeldelser til Indenfor murene

Odense Teaters sæsonpremiere \"Indenfor murerne\" høster både flotte gloser og mange stjerner fra avisernes teateranmeldere. \"Et stykke der rammer plet på alle leder\", lyder det fra en teateranmelder.

-

Odense Teaters sæsonpremiere \"Indenfor murerne\" høster både flotte gloser og mange stjerner fra avisernes teateranmeldere. \"Et stykke der rammer plet på alle leder\", lyder det fra Ekstra Bladets anmelder.


Så smukt så det gør ondt
Avisen giver Indenfor Murerne fem af seks mulige stjerner, og mener, at stykket er \"eminent velspillet\" og \"brandaktuelt\".


\"Det hele er så smukt, at det gør ondt\", lyder det fra Ekstrabladets anmelder.


BT følger trop og giver ligesom Ekstrabladet \"Indenfor murene\" fem stjerner.


\"Nathansen skildrer kultursammenstød, så ekkoet fra København anno 1912 runger direkte ud i vore dages betonmure i f.eks. Vollsmose, \" skriver BT.


Nutidigt stykke
Fælles for anmeldelserne er fokuseringen på det nutidige tema i den næsten 100 år gamle forestilling. Aviserne finder over én kam, at stykket i utrolig grad rammer nutidige problemstilllinger.


\"Forbenede tilhængere af Dansk Folkeparti, 2. generationsindvandrerne i Vollsmose og medlemmer af Stop Indvandringen burde tvangsindlægges til at se Odense Teaters opsætning af \"Indenfor murene\"!\", skriver Fyens Stiftstidende i lørdagens anmeldelse. Avisen tildeler ligesom BT og Ekstrabladet stykket fem stjerner.


Indenfor Murene handler om to unge mennesker fra en jødisk og kristen familie, der ønsker at gifte sig. Men begge familier har svært ved at acceptere den anden families traditioner og vaner, og kulturforskelle og fordomme brydes - nøjagtig som de gør for hundredvis af familier i dag.


\"Heldigvis lægger instruktøren ikke historien frem i tiden, idet Mogens Pedersen klogt og reflekteret tiltror publikum, at vi også selv kan drage paraleller mellem kulturforskelle anno 1912 og dagsaktuelle forhold. Og fornemmelsen af at instruktøren ikke forsøger at skære tingene ud i pap er befriende,\" skriver Børsen.


Forestillingen Indenfor Murene havde premiere torsdag og spiller hver aften kl. 19.30 frem til 4. oktober.

Oversigt

    Oversigt