Flydebro til husbåde i Odense Havn

Interessen for at flytte ind i en husbåd i Odense Havn er nu så stor, at Odense Kommune vil lave en særlig flytbar flydebro til 10 husbåde i havnen. Husbådene skal være med til at skabe liv i havnen.

-


En flydebro skal skabe plads til husbåde i Odense Havn

Interessen for at flytte ind i en husbåd i Odense Havn er nu så stor, at Odense Kommune vil lave en særlig flytbar flydebro til 10 husbåde i havnen. Husbådene skal være med til at skabe liv på havnen, men må samtidig ikke virke for dominerende og skal derfor kunne flyttes.

I første omgang er det planen, at flydebroen skal ligge i havnebassin 2 ved Finlandskajen, men senere vil kommunen finde en anden og mere permanent placering. Den flytbare flydebro vil få plads til omkring 10 husbåde.

Odense Kommune har længe været interesseret i at få placeret husbåde i havnen, og samtidig har interessen for at flytte ind i havnen været stor. Kommunen har fået flere henvendelser fra ejere af husbåde, der ønsker at bo i Odense Havn.

Flydebroen skal både have plads til både mindre både og de mere kompakte prambåde og pontonhusbåde. Kommunens plan er at investere 1,8 millioner kroner i at få etableret flydebroen. Pengene skal komme ind igen ved at husbådejerne betaler et indskud på 75.000 kr. og en månedlig leje på 1.700 kr.

Odense Havn ønsker ikke at have noget med husbådene at gøre, og derfor bliver det Odense Kommune, der skal udvikle og finansiere flydebroen. Administrationen og udlejningen af husbådpladserne skal et bådelaug dog stå for.

Udover flydebroen skal kommunen sørge for at der kommer el og vand, et parkeringsanlæg og en tank til spildevand.

Odense Kommune vil kun etablere flydebroen, hvis den på forhånd har lejet seks af de 8-10 pladser på bådebroen ud. Lejekontrakterne skal være på minimum 10 år.

Politikerne i Miljø- og teknikudvalget skal diskutere sagen tirsdag.

Oversigt

    Oversigt