FN er flyttet fra New York til Nyborg

Omkring 230 gymnasieelever fra syv lande er i disse dage samlet i Nyborg for at ordne verdenssituationen. Byens gymnasium er midlertidigt omdannet til FN's hovedkvarter.

Torsdag formiddag er der debat i FN om anvendelsen af aborterede fostre.

Påklædning, tiltaleformer og alt er som i virkelighedens verden. Nok er det et rollespil, men det hele foregår med en kerne af alvor.

- Først og fremmest får vi en indsigt i FN's arbejde og en kort uddannelse i, hvordan det hænger sammen. Blive bedre til at tale, få en oplevelse, få et netværk, siger Sofie Elise Quist, der er FNs generalsekretær i Nyborg frem til den 17. februar.

- Det er meget fedt. Man får meget ud af det, man lærer nogle nye mennesker at kende, og man lærer mere engelsk. Og så kommer man også lidt ind i det, de rigtige politikere gør, siger Karim Basem , der er delegeret og ellers bare 1. G'er i Nyborg.

Forsvarer upopulære synspunkter

Alle repræsenterer et andet land end deres eget. Det kan betyde, at man skal argumentere for synspunkter, man selv er uenig i.

- Men så gør det også, at man som deltager får en indsigt i forskellige landes situationer og får mulighed for at træde ud af sin egen politiske overbevisning og sætte sig ind i et andet land og en anden kultur. Så det i sig selv synes jeg er meget lærerigt, siger Sofie Elise Quist.

- Det er meget sjovt, fordi der er altid to parter, og de er som regel altid imod hinanden. Og så skal man prøve at finde en løsning, der gør begge parter tilfredse, siger Karim Basem.

Det er den elevstyrede organisation MUNNY, der står bag den fingerede FN-konference i Nyborg.

MUNNY står for The Model United Nations of Nyborg.

Oversigt

    Oversigt