I det fynske folks tjeneste

FN-møde på Nyborg gymnasium

01:36

1 af 3

140 gymnasieelever fra Danmark, Sverige, Holland og Tyskland mødes torsdag på Nyborg Gymnasium for at drøfte verdenssituationen.

Nyborg Gymnasium åbner torsdag sine døre for den fjerde årlige Model United Nations of Nyborg (MUNNY)-konference. De 140 elever skal hver især repræsenterer et land på kloden, og mødet foregår på samme måde som generalforsamlingerne i FN i New York.

- Målet er at simulere en rigtig FN-konference, så der er selvfølgelig mange regler, der skal overholdes, før man kan stille sig op på talerstolen og forklare, hvorfor for eksempel USA skal stoppe med at bruge Droner i Pakistan, hvis det nu er holdningen i det land, man repræsenterer, fortæller Aske Ryskov Kjær, der er afgangselev og MUNNY's Generalsekretær i år.

Eleverne fra Nyborg repræsenterer i år Rwanda og England.

Det er fjerde gang, at der holdes Model United Nations på Nyborg Gymnasium - arrangeret af stedets MUN-forening, kendt som "MUNNY Executive team".

Selve konceptet med at simulere FN har eksisteret i mere end 50 år, og i dag afholder over 400 skoler kloden rundt MUN-konferencer hvert år.

- Det er et stort arbejde at stille et "stort spektakel" som vores MUNNY-konference på benene. Det er især de elleve elever i vores "Executive Team", der står for opgaven og arbejder med alt lige fra at vælge temaer til debatterne undervejs og til at finde sponsorer til arrangementet. Det er et kæmpe arbejde, men du skal bare stoppe op én gang undervejs og kigge på det, du er med til at arrangere, så er det hele indsatsen værd, konstaterer Kristian Johanson, MUNNY 2014 Conference Manager.

Nyborg Gymnasium sender selv i løbet af et skoleår delegationer til tre andre konferencer i Danmark og Tyskland. Og Nyborg Gymnasium er ét af kun tre skoler i Danmark, der holder MUN-konferencer på gymnasieniveau.

Ved du noget? Så send os et tip