FN-observatør besøger Odense

I dag besøger FN's særlige observatør for religions- og trosfrihed, Heiner Bielefeldt, Vollsmose for at tale om bydelens integrationsproces og sameksitstens.

Heiner Bielefeldt er i Danmark frem til tirsdag den 22. marts. Formålet med den såkaldte 'special rapporteurs' besøg er, at se på den nuværende situation for religions- og trosfrihed i Danmark.

FN-oberservatøren skal derudover blandt andet tale med Helle Lykke Nielsen, der er lektor for Center for mellemøststudier og Institut for historie på SDU, med Asmaa Abdol-Hamid, der er dansk-palæstinensisk socialrådgiver samt konsulent og koordinator i Fyns Politi, Jesper Hougaard Larsen der er præst i Vollsmose Kirke samt Susanne Crawley, der er børn- og ungerådmand i Odense Kommune.

 

Rådmand skulle blandt andet også byde velkommen til dagens arrangement i Vollsmose.

- Formålet er, som jeg ser det, det er, at vi åbner vores by, og lader ham se, hvordan vi gør her. Jeg synes noget af det vigtigste at vise ham, det er, at vi er en by, som har valgt dialogens vej. Det gør vi både i skolerne, i hele det fritidsliv, der er herude, i kirken, politi. I Odense har vi valgt at sige, at man kommer længst ved at tale sammen, siger Susanne Crawley.

 

 

Oversigt

    Oversigt