I det fynske folks tjeneste

FOA-nej kan blive dråben

FOA-nej kan føre til regeringsindgreb

Stemmer FOA-medlemmerne nej fredag, som de største FOA-afdelinger, bla. Odense, har anbefalet, øges sandsynligheden for et hurtigt politisk indgreb, vurderer ekspert.

Et regeringsindgreb inden for ganske få dage bliver en realitet, hvis de 21.000 FOA-medlemmer på sygehusene fredag siger nej til en ny overenskomst med regionerne. Et nej kan sammen med de forstærkede lægelige advarsler bliver afgørende for, at regeringen ændrer kurs og griber ind i konflikten.

Det vurderer arbejdsmarkedsforsker Jørgen Steen Madsen, Københavns Universitet.

- Et nej vil være fremmende for et politisk indgreb, for så er situationen ret uoverskuelig med tre forskellige organisationer i konflikt. Så er der større sandsynlighed for, at man siger: Nu er det ikke til at se en ende på det her, så man stopper det ved et politisk indgreb. I kombination med lægernes advarsler kan det blive udslagsgivende for, at der kommer et indgreb, siger Jørgen Steen Madsen.

Og et nej fredag er ikke usandsynligt - de lokale FOA-afdelinger i de store hospitalsbyer København, Århus og Odense har opfordret portørerne og sosuassistenterne på sygehusene til at stemme nej.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.