Fodbold og fælleskab i forening holder unge i foreningslivet

Der skal fokus på andet end det rent sportslige, hvis de traditionelle idrætsforeninger skal have held til at holde på de unge, når interesserne bliver andre og flere end sport. Det har man blandt andet fokus på ved en af landets største indefodboldturneringer, der fredag aften indledes i TPI i Odense.

Fredag aften. Efter en lang uge med skole står den endelig på weekend for de danske teenagere. For mange betyder det måske tid til fest og farver, men ikke for en stor gruppe fodboldspillere.

Noget atypisk afvikles de ældre årgangsrækker, U17 og U19, ved TPI´s store indestævne fredag aften. I modsætning til de små årgange kan de ældre godt holde til at spille frem til midnat, og samtidig skabes en særlig atmosfære, der måske ikke ville være tilstede, hvis man spillede lørdag morgen midt mellem alle andre årgange.

- Vi gør meget for at skabe en god atmosfære til vores stævner såvel som i vores klub i det daglige for de unge. Det handler om at skabe en god stemning, hvor man har det rart, uanset om fodbolden ikke længere har førsteprioritet. Vi forsøger hele tiden at inddrage de unge i arbejdet med at udvikle klubben, så det på den måde ikke bare bliver de med lidt for meget gråt hår på toppen, der bestemmer, siger Uffe Strunk, der er med til at arrangere stævnet i TPI. 

Sammen med sin søn arrangerer Uffe Strunkt stævner i TPI.

Eksempelvis er en del af arrangørgruppen i TPI de yngste seniorårgange, der på en og samme tid fungerer som frivillig arbejdskraft og forbilleder for de unge. Der skabes en glidende overgang mellem ungdoms- og voksenafdeling og ikke det skel, der til tider kan være årsagen til unge stopper med foreningsidræt. Tiden med at de nye unge i seniorklassen skal sættes på plads og ikke bydes indenfor er slut i TPI, det er der alt for mange andre tilbud i dagligdagen til man kan tillade sig at udsætte de unge for.

TV 2/Fyn Nyhedskanalen sætter fredag aften mellem 18 og 19 fokus på starten af det store indestævne i TPI. Her taler vi med arrangører, deltagere fra nær og fjern om, hvad der skal til for at foreningsidrætten også i fremtiden kan fange de unges interesse.

 

Oversigt

    Oversigt