Fodbold skal integrere asylsøgere på Langeland

DBU, Langeland Kommune og de lokale asylcentre har indgået et samarbejde om at fremme integration af asylsøgere gennem undervisning og fodbold.

Der er omkring 90 uledsagede asylsøgere i alderen 14 - 17 år på Langeland.

De går på Longelse Skole, hvor DBU vil undervise dem i blandt andet dansk foreningskultur, hvilket også kan bidrage til at give asylsøgerne basale sprogfærdigheder.

Efter tre måneders undervisning bliver de unge tilknyttet fodboldklubberne på Langeland og spille på hold, der deltager i DBU Fyns turneringer.

I de to år, projektet kører, følger DBU Fyn nogle af dem - også efter de eventuelt har fået asyl - for at holde øje med, hvordan de integrerer sig uanset hvor de måtte slå sig ned.

En anden del af samarbejdet er uddannelse af flygtninge til trænere, som kan indgå i de lokale fodboldklubber.

- Fodbold kan få folk til at forstå hinanden, selvom de måske ikke taler samme sprog. Derfor tror vi meget på, at vi gennem fodbold kan skabe større forståelse for dansk kultur, og at det kan hjælpe asylsøgerne til succesfuld integration, siger DBU Fyns formand, Bjarne Christensen.

Han roser Langelands fodboldklubber for deres positive tilgang:

- De spiller en meget afgørende rolle for, at vi nu er klar til at rulle det igang. Stor cadeau til dem, siger Bjarne Christensen.

Projektet skydes igang af udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg d. 29. februar.

Oversigt

    Oversigt