I det fynske folks tjeneste

Fodbold skal integrere flygtningebørn

Sport og integration hører sammen. Det satser de i hvert fald på i Rudkøbing, hvor et nyt initiativ har til formål at integrere flygtningebørn gennem foreningslivet.

02:35

-Vi elsker alle fodbold. 

Sådan lyder det i flok fra de fem boldglade brødrer.

Og netop fodbold kan de få lov til at se mere til. Almira Vojnikovic har i samarbejde med Røde Kors sørget for, at familien kan få økonomisk støtte til kontingentbetaling. 

Læs også OB mister talentfuld Fifa-spiller til storklub

- Jeg er så glad for, at jeg sammen med Røde Kors Langeland har muliged for at glæde nogle af børnene. Det er kæmpe stort. Det varmer mit hjerte rigtig meget, siger Almira Vojnikovic.

Almira Vojnikovic kom selv til landet som flygtning for over 20 år siden. I januar 2016 afholdt hun og flere herboende bosniere en indsamlingsfest. Her indsamlede de i alt 15.000 kroner, som hun har besluttet sig for skal gå til kontigentbetaling.

- Jeg taler af egen erfaring. Jeg ved, hvordan det er at komme fra et hjem, hvor der ikke er økonomiske midler nok til, at alle børnene kan gå til en form for sport. Det er tit noget, der bliver nedprioriteret, siger Almira Vojnikovic.

- Jeg vil spille for Barcelona

Ægteparret Mohammed Ibrahim Mohammed og Jamila Omar Muhamud har i alt syv børn fra alderen fire måneder til 13 år. Og det er noget, de kan nikke genkendende til.

- Vi er glade for, at de spiller fodbold. Vi håber, at de kan spille for det danske landshold i fremtiden, siger Jamila Omar Muhamud.

For den fodboldglade familie betyder de 15.000 kroner, at fem ud af familiens syv børn har råd til at drible bolden hos Rudkøbing Boldklub og at gå til gymnastik.

- Vi snakker jo dansk, når vi spiller fodbold, så de lærer noget dansk, fortæller Kim Jensen, der er fodboldtræner hos Rudkøbing Boldklub.

Men ifølge træneren er det ikke kun børnene, der bliver en del af fællesskabet og integrerede.

- Når vi er af sted til fodboldstævner, så stopper vi forældrene ind i bilerne, og så kommer de med ud og er en del af fællesskabet. Så der er ingen tvivl om, at det er en god måde at integrere på, forklarer han.

Men om Rudkøbing Boldklub kan få glæde af brødrene i fremtiden, er de ikke helt enige om.

- Jeg vil gerne spille for Rudkøbing, siger Najib Mohammed.

- Jeg vil også spille for Rudkøbing, fortæller Mahad Mohammed.

- Ah, ville I virkelig spille for Rudkøbing, hvis I selv kunne vælge, spørger storebror Liban Mohammed.

- Nej, så vil jeg spille for Odense, ombestemmer Najib Mohammed sig, mens Mahad Mohammed tilføjer, at han gerne vil spille for Brøndby.

Men for Liban Mohammed er drømmen tydelig.

- Jeg skal spille for Barcelona, fortæller han med et stort stolt smil.