I sidste sekund: Jens Jakob Thomasen sikrer OB i superligaen

OB skal spille om at komme med i Europa League. Sten Grytebust blev skadet.

Med en sejr på 2-1 over AC Horsens sikrede OB sig endegyldigt endnu en sæson i Superligaen. Sejren sender nemlig OB fire point foran Horsens, og med kun en kamp tilbage kan AC Horsens ikke længere indhente OB.

Midtbanespilleren Jens Jakob Thomasen scorede til 2-1 i tillægstiden, da OB med et lynhurtigt kontraangeb spillede Horsens tyndt, så Jens Jakob Thomasen fra kanten af feltet køligt kunne sparke bolden i nettet.

OB skal nu spille om at komme med i Europa League, mens de nedlagte gæster kan nu se frem mod playoffkampe om at undgå nedrykning.

Der skulle et målmandsdrop til at bringe OB i front. OB's midterforsvarer Frederik Tingager spillede bolden frem til fløjspilleren Mathias Greve, der efter et fornemt ryk skød bolden i mål. På stregen så Horsens-målmand Steve Clark noget tvivlsom ud.

Træner Kent Nielsen var gennem det meste af følelsesregistret.

Udligningen kom i første halvlegs overtid, da Kim Aabech lagde bolden ind til Elfar Freyr Helgason. Han sendte bolden ind bag OB-målmand Michael Falkesgaard med et hårdt spark fra kort afstand.

Falkesgaard var kort forinden blevet skiftet ind i stedet for en lægskadet Sten Grytebust.

Efter pausen var begge hold forsigtige og spillede afventende. Gæsternes Kjartan Finnbogason var tæt på ti minutter inde i anden halvleg, men fik ikke ordentlig ram på bolden efter sin nedtæmning med brystet.

Begge hold tilspillede sig chancer gennem anden halvleg, men det var OB, der var mest nærgående. Således var Mathias Greve tæt på at score sit andet mål efter 65 minutter, men hans hårde skud blev pareret af Steve Clark.

Begge hold kom frem til chancer mod slutningen af kampen, men det blev først helt farligt tre minutter inde i overtiden, hvor OB fangede Horsens i ubalance, og Jens Jakob Thomasen scorede det afgørende mål og blev redningsmand for OB.