Før valget: Kerteminde er fynsmester i jobskabelse

Nyborg, Faaborg-Midtfyn og Svendborg kommuner taber private arbejdspladser. Alle fynske kommuner har skåret i den offentlige beskæftigelse.

Det kan godt være, at Kerteminde Kommune har sit at slås med, men borgmester Hans Luunbjerg (V) kan til gengæld lune sig over et uventet fynsmesterskab.

Den østfynske kommune er den fynske kommune, der har skabt flest arbejdspladser og mest beskæftigelse i den seneste valgperiode.

Siden 3. kvartal 2013 til i dag er væksten i den private beskæftigelse steget med 23 procent, nemlig fra 4.738 til 5.828 fuldtidsbeskæftigede.

Det viser en særkørsel af den fynske beskæftigelse for TV 2/Fyn, som Dansk Erhverv har foretaget.

Tallene er renset for sæsonudsving, og er det bedste bud på, hvor den fynske vækst befinder sig i øjeblikket.

Det er selvfølgelig Lindø Industripark, der trækker Kerteminde i top. Her har beskæftigelsen udviklet sig eksplosivt siden Lindøværftet lukning.

En analyse, der blev offentliggjort i september, viser, at aktiviteterne i industriparken skaber arbejde til 6.000 personer.

Dermed har Kerteminde Kommune 1.100 flere i privat fuldtidsbeskæftigelse end nabokommunen Nyborg, der har tabt 172 privat beskæftigede i samme periode.

Middelfart, Odense og Nordfyn indtager topplaceringerne efter Kerteminde.

Det siger dog lidt om Kertemindes eksplosive vækst, at Middelfarts vækst i perioden er under det halve af Kertemindes - nemlig 10 procent.

Ud over Nyborg har Faaborg-Midtfyn, Ærø og Svendborg kommuner en negativ udvikling i den private beskæftigelse.

I alle fynske kommuner har beskæftigelsen i det offentlige udviklet sig i negativ retning. Der er forsvundet 1.156 fuldtidsbeskæftigede job i det offentlige i den seneste valgperiode.

Den største procentvise tilbagegang står Nordfyn, Kerteminde og Assens kommuner for.

 

Oversigt

    Oversigt