I det fynske folks tjeneste

Første dag på job som borgmester

En af dagens første opgaver for Odenses nye borgmester var et besøg på Plejecenter Havebæk.

Den 2. januar 2017 bliver en dag, som Peter Rahbæk Juel vil huske fremover. Det var hans første arbejdsdag som borgmester i Odense Kommune. Og den arbejdsdag var vi med på.

En af dagens første opgaver for Odenses nye borgmester Peter Rahbæk Juel var et besøg på Plejecenter Havebæk. Han tog turen på cykel og havde kage med under armen.

Plejecenter Havebæk havde rullet den røde løber frem til ære for den nye borgmester.

Den nytiltrådte borgmester vil sætte fokus på en styrket velfærd og en bedre trivsel.

- Det er vigtigt, at jeg som borgmester uden filter ved, hvordan virkeligheden er. I det her tilfælde er det virkeligheden for beboerne på det her plejecenter. Det er jo her, hvor medarbejderne møder borgeren, at velfærden sker, siger Peter Rahbæk Juel, Soc.dem.

Og der var afsat tid til at tale med både beboerne og ansatte på plejecentret.

- Det er fantastisk, at han vælger at starte ud med at komme ud og møde os på gulvet, og høre, hvad vi har at sige, siger Zenia Olsen, der er tillidsrepræsentant på Plejecenter Havebæk.

Fra plejecentret er det videre til Rådhuset, hvor den traditionelle nytårskur for de ansatte venter. Og dermed den første tale som nytiltrådt borgmester.

- Det er helt særligt. Det er ikke bare den første tale, jeg skal holde som borgmester, det er også den første gang, jeg skal møde de medarbejdere, som er her i forvaltningen, siger Peter Rahbæk Juel, Soc.dem.

- Jeg syntes, at det er en fantastisk fornemmelse. Nu har det jo været kendt noget tid, og jeg har kunnet gå og vænne mig til tanken. Så der er noget dejligt forløsende over at komme i gang, siger Peter Rahbæk Juel, Soc.dem.

02:24 Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.