Første gang 'gylden skalpel' er i fynske hænder

Center på Odense Universitetshospital får torsdag en pris for at invitere patienterne ind til drøftelse af behandlingsforløbet. Prisen har aldrig været i fynske hænder før

Torsdag går turen til København for overlæge på Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH), Christian Godballe. 

Han skal nemlig modtage 'Den Gyldne Skalpel' på vegne af Center for Hovedhalskræft på OUH. 

Det er første gang nogensinde, at en fynbo får prisen, som gives for nytænkning og engagement i sundhedssektoren. Den hædrer også de initiativer, der viser en vej til højere kvalitet i samarbejde og behandling til gavn for patienter og sundhedspersonale.

- Vi er meget stolte af prisen. Det er dejligt, at også andre kan se, at vores kræftpakke indeholder gode ting, siger Christian Godballe og fortsætter: 

- Prisen går til vores meget dedikerede læger, sygeplejersker og sekretærer, som altid er villige til at give et ekstra nap med, men også vores ledelse og direktion, som har skabt rum til, at nye ideer kan blive til virkelighed.

quote Vi er meget stolte af prisen. Det er dejligt, at også andre kan se, at vores kræftpakke indeholder gode ting

Christian Godballe, overlæge på Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdelingen, OUH

Det fynske center får prisen for med et pakkeforløb at involvere patienten og sikre maksimal kvalitet i behandlingen, på kortest muligt tid og med høj patienttilfredshed. 

Patienten er med ved selve lægekonferencen, der diskuterer og planlægger patientens videre behandlingsforløb. Det er centrets erfaring, at det både sparer tid, forhindrer misforståelser omkring behandlingen og gør patienter mere tilfredse. 

Men ifølge Christian Godballe er de ikke færdige med at udvikle på forløbet. 

- Vi forsker og udvikler stadig på hovedhalskræftpakken, så vi hele tiden kan hjælpe patienterne bedst muligt, siger overlægen i en pressemeddelelse.

'Den Gyldne Skalpel'

 

 

Oversigt

    Oversigt