Første hverdag med ny busplan: Ingen kaos

En større omlægning af FynBus' køreplan førte i går til stor forvirring. Men dagen i dag forløber bedre. Her er fredeligt, lyder meldingen fra FynBus.

Første hverdag med FynBus' nye busplan forløber uden problemer. FynBus har placeret et stort antal medarbejdere ved forskellige busstationer, som skal rådgive folk, der er i tvivl om den nye køreplan.

- Folk er lidt i tvivl om, hvor busserne kører fra, men her på Ejlskovgade er der ikke så mange, der rent faktisk står det forkerte sted og venter på bussen. Her er meget fredeligt, selvom det er første dag efter køreplanskiftet i går, siger Teddy Nielsen, der er driftsassistent hos FynBus, og som er en af de ansatte, der står på Ejlskovgade og rådgiver folk.

FynBus' direktør, Carsten Hyldberg, indrømmer dog, at den store omlægning af køreplanen ikke er optimal for kunderne.

- Jeg må indrømme, at det ikke er optimalt, især for dem, der kommer fra visse steder på Nordfyn og skal mod Sydfyn. Men der er ikke andre muligheder, siger han.

Og hvis der opstår problemer, når hverdagen også begynder for de mange fynske skolebørn, bliver det ikke nemt at ændre den nye køreplan.

- Vi har gjort, hvad vi kan for at analysere, hvad der vil være den mest optimale løsning. Hvis vi skal lave egentlige køreplanændringer, vil det tage mindst tre måneder, for så skal vi også have fat i chaufførernes vagtplaner og så videre. Men vi kan godt lave mindre justeringer, lyder det fra direktøren.

Den største ændring er, at busserne nu er nødt til at holde tre steder omkring Odense Banegård Center, da letbanearbejdet på Østre Stationsvej gør det svært at få alle busserne ind og ud af den nuværende busterminal. Derfor holder fem regionale ruter nu på den gamle rutebilstation i Dannebrogsgade, og to bybusruter holder ved nye stoppesteder i Ejlskovsgade.

 

 

Oversigt

    Oversigt