Nyt OUH: Små patienter graver for til stort sygehus

Patienter fra OUHs børnehospital, HC Andersen Børnehospital, og børne-ungepsykiatrien i Odense tog i dag det første spadestik til det nye supersygehus.

Det nye, store universitetshospital skal bygges umiddelbart bag ved Syddansk Universitet, SDU. 

Nyt OUH, som sygehuset officielt kaldes, skal stå færdigt i 2022 og skal til den tid betjene patienter fra hele Region Syddanmark og en del af Sjælland.

Nyt OUH bliver med 224.000 m2 det største nye sygehus i Danmark, som er bygget fra grunden på bar mark. Det færdige sygehus skal integreres med Region Syddanmarks nye Psykiatri på 26.000 m2, så hospitalet får et samlet bruttoareal på ca. 250.000 m2.

Opførelsen af landets største supersygehus er skudt i gang

 Sundhedsminister Sophie Løhde (V) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) var blandt talerne, da det første spadestik i dag blev taget til det nye supersygehus i Odense.

- Det her er et stort byggeri. Det er en stor drøm. Det nye OUH bliver Danmarks største nybyggede sygehus. Spadestikket i dag markere en ny rejse, hvor målet er at bygge drømmen ud, sagde sundhedsminister Sophie Løhde, da hun havde ordet under dagens arrangement. 

- Det er ikke nogen let opgave at bygge Danmarks største sygehus. Derfor vil jeg også gerne kvittere for, at I har taget nogle hårde beslutninger tidligt i forløbet. Når den røde snor engang skal klippes her i Odense, vil I også kunne sige, at det har været alt besværet værd, sagde sundhedsministeren, inden hun sluttede af med at ønske tillykke. 

Noget af det særlige ved Nyt OUH er, at det via et nyt sundhedsfakultet bliver bygget sammen med SDU. Derfor var naboerne fra SDU også inviteret med i dag. 

 

- Jeg står her i dag som en lykkelig nabo. Vi skaber nu rammerne for det fortsatte samliv mellem SDU og OUH for at hjælpe mennesker med at få et bedre liv, siger Henrik Dam, der er rektor på SDU og dermed bliver nabo til det kommende supersygehus. 

Også regionsrådsformand Stephanie Lose var blandt talerne på den historiske dag.

- Det er en helt særlig dag. Den markerer, at vi kommer fra skrivebordene og ud i marken. Jeg forventer, at vi for alle fordelene af at kunne tænke helt nyt fra bunden. Helt fra en bar mark. Det kommer patienterne til at kunne mærke, siger Stephanie Lose til TV 2/FYN. 

 

Region Syddanmarks præsentationsvideo af det kommende supersygehus.

 

Oversigt

    Oversigt