I det fynske folks tjeneste

Fogh-retssag uden afgørelse

Der blev argumenteret for og imod i godt fire timer, men dommeren kom ikke frem til nogen afgørelse torsdag, da en opsigtsvækkende sag var for retten i Svendborg. En sag, der omhandler balladen ved statsministerens valgmøde i byen for små to år siden.

Tre personer, der blev anholdt under Foghs vælgermøde i Svendborg, nægter sig skyldige.

Tre aktivister blev under Foghs valgmøde i januar 2005 anholdt for gadeuorden og for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Her måtte statsministeren - før tid - stoppe sit møde med borgerne på Gerritspladsen i Svendborg, da han blev overdøvet af aktivister, der råbte slagord efter ham.

Mens Fogh forlod pladsen mandsopdækket af bodyguards og politi udviste de tre anholdte ifølge Svendborg Politi en voldelig adfærd, og derfor har de fået en bøde på 600 kroner.

Nægter sig skyldig

Men den nægter de at betale, da de ikke mener, de har gjort noget ulovligt, og derfor har de nu - med deres advokat Claus Bonnez i spidsen - trukket sagen om bøderne i retten.
- Navnlig én af de sigtede er sigtet for råb og skrig under demonstrationen, og det kan man ikke straffes for, og hvis politiet slipper afsted med det, risikerer vi at retten til at demonstrere kommer til at lide en grum skæbne, siger Claus Bonnez til TV2/FYN.

Retsmødet foregik torsdag eftermiddag, og i alt ni vidner - herunder tre politibetjente - forklarede deres syn på, hvad der skete under mødet.

Dommeren nåede dog ikke frem til en kendelse i sagen, og kendelsen bliver derfor først afsagt den 9. december.