I det fynske folks tjeneste

Fokus på ventetid til operation for hoftebrud

1. januar i år blev kvalitetsmålet for ventetid på operation for hoftebrud forbedret og sat op fra 75 procent inden for 24 timer til 90 procent. Det gælder for alle sygehuse i Region Syddanmark.

Kvalitetsmålet opfyldes på Svendborg Sygehus, som opererer knapt halvdelen af alle patienter med hoftebrud på Fyn.

Tallet ligger på lige over 90 procent af alle patienter, og det er det bedste resultat i regionen.

På Odense Universitetshospital var det i marts måned 77 procent af patienterne, der blev opereret inden for 24 timer.

Det er en fremgang fra januar måned, hvor tallet var 66 procent af alle patienter. Næsten alle er opereret inden for 48 timer.

- I fjerde kvartal 2011 er ventetiden faldet, og det er en udvikling, der fortsætter i 2012. Vi har flere initiativer i gang på området. Vi har for eksempel tilført mere anæstesikapacitet og friholder lejer til patienter med hoftebrud, og derudover har vi etableret en særlig organisation, som skal sikre, at der ikke opstår flaskehalse i patientforløbene, siger direktør Jens Peter Steensen.

-Vi glæder os over, at kvalitetsmålet om, at 90 procent af patienterne med hoftebrud skal være opereret inden for 24 timer, er på plads i Svendborg. Odense Universitetshospital er mere komplekst med spidsbelastninger fra mange forskellige kanter, som kan forstyrre de akutte patientforløb. Men det skal på plads, og derfor supplerer vi nu med yderligere tiltag, hvor vi går ekstra tæt på de flaskehalse, som forsinker de akutte operationer af hoftepatienterne, slutter direktøren.

Ved du noget? Så send os et tip