Folkeafstemning: Hvor er valgkampen?

Med 20 dage til folkeafstemningen om retsforbeholdet burde valgkampen for alvor ved at være komme op i omdrejninger. Men i modsætning til andre valg er der næsten ingen valgplakater at finde i gadebilledet.

- Det undrede os, at vi var de eneste der var ude at sætte plakater op, den dag opsætningen måtte starte, siger Jens Hald, der er lokalformand for Dansk Folkeparti i Nyborg. 

Normalt er partiernes ungdomsorganisationer meget aktive, når det gælder kommunal- eller folketingsvalg. Men denne gang har de unge politikere ikke specielt travlt. 

- I normale valgkampe er der masser af holdninger, der skal afspejles, men nu handler det kun om et ja eller nej, og vi er derfor flere om at dække det samme område, og det gør, at arbejdet ikke er helt så intenst og ikke er kommet rigtigt i gang endnu, siger Birgitte Søe, der er næstformand for Radikal Ungdom i Odense. 

Men selvom antallet af valgplakater er stærkt begrænset, så er valgkampen faktisk i fuld gang, mener formanden for Radikal Ungdom i Odense.

- Vi er i fuld gang på de sociale medier, hvor vi massivt har lag flyers op i stedet for at dele dem ud på gaden, siger Cecilie Lund Koch.

Hvis man spørger en valgforsker kan det være bevidst, at valgkampen ikke er omdrejninger endnu.

 

 

 

- Fordelen ved at vente er at vælgerne kan huske kampagnen, og der er mindre risiko for at blive udsat for en modkampagne, siger valgforsker Christian Elmelund-Præstekær fra SDU. 

Og politikerne lover, at valgkampen nok skal komme op i gear, når vi nærmer os den 3. december.

- Vi venter til den sidste periode, så vores kampagne ikke fortaber sig i røg og damp, lyder det fra Jens Hald.