I det fynske folks tjeneste

Folkeklubben: - En dag brænder vi vingerne

Hvordan sætter man sig nye mål, når man har opnået det første - at blive populært folkeeje? Folkeklubben ved, at de en dag vil flyve for højt.

00:20

Video: Reza Sahraei

Folkeklubbens tre medlemmer har rustet sig til en lang aften med den første dosis kaffe i papkrusene. For første gang i bandets historien skal de spille så sent som kl. 01 til en koncert, men de glæder sig.

- Det er vildt fedt, siger forsanger Kjartan Arngrim og understreger dermed, at bandet altid er klar på nye udfordringer.

Bandet har på få år plantet sig som folkeeje. Det store gennembrud kom i 2013 med nummeret 'Fedterøv', og siden har koncertbookingerne stået i kø. Bandet turnerer med omkring 100 koncerter hvert eneste år på både små og store steder.

Men hvad er det næste mål, når man allerede har opnået status som folkeeje?

Kjartan Arngrim beskriver bandets stræben som en historie, der gentager sig selv:

- Vi er jo et ærgerrigt band, det skal man være. Så vi flyver efter solen. Og en dag brænder vi vores vinger og styrter i Lillebælt. Så svæmmer vi op igen, og finder ud af det, som vi allerede har fundet ud af. Nemlig, at det næste nye mål, det er at skrive den næste gode sang og spille den næste gode koncert.

Se hele interviewet med Folkeklubben herunder.

02:51

Video: Reza Sahraei

Luk video