I det fynske folks tjeneste

Folketingsprognose: S mister to mandater

Hvis Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udskriver folketingsvalg nu, risikere hans parti at miste en tredjedel af sine mandater på Fyn. Det viser en ny prognose. Samtidig står Venstre og Dansk Folkeparti til fremgang på Fyn.

-

Hvis Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udskriver Folketingsvalg nu, risikere hans parti at miste en tredjedel af sine mandater på Fyn. Det viser en ny prognose. Samtidig står Venstre og Dansk Folkeparti til fremgang på Fyn.


De seneste dages medvind for socialdemokratiets i meningsmålingerne slår tilsyneladende ikke igennem på Fyn. En prognose udarbejdet for SRTConsult/Altinget.dk viser, at partiet får smæk af de fynske vælgere.


I følge prognosen, der bygger på et kvalitetsvejet snit af meningsmålinger i oktober, viser at S vil miste to mandater på Fyn og gå tilbage fra seks til fire mandater. Centrumdemokraternes Ebbe Kalnæs vil miste sit mandat, mens Venstre, Kristeligt Folkeparti og Dansk Folkeparti vil vinde hver et mandat.


Hos socialdemokratiet betyder tilbagegangen, at især Erling Christensen, Poul Andersen eller Carsten Hansens pladser i folketinget er i fare.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.