I det fynske folks tjeneste

Fond til ære for afdød 17-årig er en realitet

Magnusfonden, der vil få unge til at tænke over deres drukvaner, er klar med en støttekoncert den 24. februar på spillestedet, Posten i Odense

- Det har været hårdt at skulle lave en fond for sit eget barn, men jeg ved, det er det eneste rigtige. Magnus havde selv ønsket det, og derfor skulle projektet simpelthen gennemføres.

Sådan siger den 46-årige Joan Kjærhus fra Odense.

Hun er mor til den 17-årige gymnasieelev, Magnus Kjærhus Munk, der blev kørt ihjel af et tog den 3. december sidste år, efter han havde deltaget i en gymnasiefest, hvor han havde drukket tæt.

Siden sønnens tragiske død, har Joan Kjærhus sammen med sønnerne, 22-årige Christopher og 26-årige Jonathan, arbejdet intenst på at få oprettet den såkaldte Magnusfond, der blandt andet vil sætte spot på den måde de unge drikker på og ikke mindst den måde, de passer på hinanden, når de drikker alkohol.

- Vi har holdt en stiftende generalforsamling og i den forbindelse fundet en bestyrelse. Den består af os tre fra familien og så gode venner. Selvom det er og har været en hård tørn, så er det rart at vide nu, at Magnus' død ikke har været forgæves, slår Joan Kjærhus fast.

Magnusfonden er klar med sit første projekt den 24. februar, hvor der indbydes til støttekoncert på det odenseanske spillested, Posten.

Her vil både kendte og mindre kendte musiknavne optræde, ligesom der vil blive afviklet en tombola med gaver doneret af lokale virksomheder.

TV 2/FYN sender i aften kl. 1930 et temaindslag om Magnusfonden.

Læs om Magnusfonden på Facebook