Forældre: Dæmp farten på skolevej

Hver morgen er nerverne på højkant hos forældre til børnene på Løkkemarkskolen på Nordfyn,  de er bange for det en dag vil gå galt. Skolen ved Uggerslev Otterup Kommune ligger lige ud til en amtsvej, hvor der bliver kørt særdeles stærkt. Nu forlanger forældrerne handling - de har samlet 200 underskrifter i lokalområdet med krav om cykelsti eller fartdæmpning ved skolen.

-

Hver morgen er nerverne på højkant hos forældre til børnene på Løkkemarkskolen på Nordfyn,  de er bange for det en dag vil gå galt. Skolen ved Uggerslev Otterup Kommune ligger lige ud til en amtsvej, hvor der bliver kørt særdeles stærkt.
Nu forlanger forældrerne handling - de har samlet 200 underskrifter i lokalområdet med krav om cykelsti eller fartdæmpning ved skolen.


Forældrene er bekymrede

\"Jeg bryder mig ikke om, at mine børn skal ned på en vej, hvor der bliver kørt så stærkt. Det svarer til at sende sine børn ud at lege på motorvejen\", siger Palle Bryld.

Forældrerne tør simpelt hen ikke lade børnene cykle til skolen - de bliver kørt eller sendt med bussen. Skolen tør heller ikke sende børnene ud til bussen, når de skal hjem, uden at der er opsyn.

Poltiets fartmålinger har påvist at hastighederne forbi skolen kan være særdeles voldsomme. 

\" Vi har haft en hastighedskontrol her den 12. august, hvor en bilist blev taget med 128 kilometer i timen forbi skolen\", siger Palle Bryld.

Forældrene afleverer deres underskrifter til kommunen i næste uge, og borgmester Bent Dyssemark, Venstre, er på forhånd positivt indstillet overfor forældrenes argumenter, men han tror ikke, at vejen er  højt prioriteret hos amtet.

\"Jeg kender også amtets prioriteringsliste, og jeg ved hvor mange ønsker de har i forhold til de midler, de har til rådighed\", siger Bent Dyssemark.

 

Oversigt

    Oversigt